AN UNBIASED VIEW OF ISTIRIDYE MANTARı TOHUMU

An Unbiased View of istiridye mantarı tohumu

An Unbiased View of istiridye mantarı tohumu

Blog Article

Kompost haline getirilecek katı hammaddeler earlierörize edilip soğutulduktan sonra kompost içine istiridye mantarı miseli yani istiridye mantarı tohumu eklenmelidir. Kompost içine eklemeniz gereken misel miktarı, kompost içindeki katı madde miktarının % five’i kadar olmalıdır.

İster evde hobi amaçlı ister ticari amaçla olsun mantar yetiştiriciliği için en önemli konuların başında mantar miseli gelir. Sitemize de gelen sorular arasında istiridye mantarı tohumu veya mantar miseli nereden alınır sorusu ilk sıralardadır.

It is possible to electronic mail the site proprietor to allow them to know you were being blocked. Make sure you contain That which you were being performing when this website page arrived up along with the Cloudflare Ray ID uncovered at The underside of the page.

Merhaba sizing aklımıza takılan soruları sorabilme şansımız varmı? Bilgileriniz çAlright değerli tşk

Katı madde karışımı hazırlanırken katı madde içeriğinin su tutma kapasitesi çAlright önemlidir. Örneğin sadece pamuk tohumu kabuğunun su tutma kapasitesi % 55-58 oranındadır. Yani sadece pamuk tohumu ile %sixty nine’luk bir nem oranı yakalanamaz. Dolayısıyla katı maddeye saman da eklenmelidir.

Nefis Yemek Tarifleri uygulamamızı indirerek tariflere çok daha hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.

En son tereyağını tavaya koyun ve eriyene kadar karıştırın. Eridikten sonra artworkık tavayı ocaktan alabilirsiniz. Detaylı tarifi için buraya: İstiridye mantar sote tarifi

Son zamanlarda evde istiridye mantarı yetiştiriciliği fazlasıyla ilgi görmeye başlamıştır. Evde rahatça yetiştirilebilen bu mantar için birkaç malzeme yeterli olmaktadır. Bunlarda get more info en önemlisi mantar tohumudur. Mantar tohumu hazır halde satıldığı gibi evde de rahatlıkla yapılabilmektedir.

Buhar kazanıyla yapılan bu işlem sayesinde, yetişen mantarların sağlığı riske atma gibi bir ihtimali olmaz.

Mantar tohumlarının ekim işlemi özel koşullar altında yapılmaktadır. Mantar ekimi kompost ile birlikte yapılır. Yeteri miktarda kompostun toprağa karıştırılması ile birlikte mantar miselleri de sağlıklı bir ortamda toprakları yani doğal ortamlarına kavuşurlar. Ortalama ten kilogram kompost içerisinde yaklaşık olarak 300 - five hundred gram mantar miseli bulundurulması gerekmektedir.

Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

İstiridye mantarı, kalp sağlığını desteklemenin yanı sıra kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine de gardenımcı olabilir.

Antioksidan özelliği ile serbest radikallerin kırılmasında propertyımcı olur. Kolesterolün dengelenmesine katkı sağlar. Antibakteriyel özelliği sayesinde doğal bir antibiyotik gibi bakterilerin yok olmasına yardımcı olur.

İstiridye mantarını evde yetiştirmek istiyorsanız büyük marketlerde hazır olarak satılan kitlerden alabilir ve uygun koşulları sağladığınız bir ortamda, birkaç sulamadan sonra mantarlarınıza kavuşabilirsiniz.

Report this page